MANİSA / SALİHLİ - Kudret Demir Ortaokulu

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

Dilimizin Zenginlikleri Projesi için Pano Çalışması

Dilimizin Zenginlikleri Projesi’nde pano çalışması, projenin genel amacına uygun olarak Türkçenin zenginliklerini ve çeşitliliğini yansıtan bir çalışma olmalıdır. Bu doğrultuda pano çalışmasında aşağıdaki konulara yer verilebilir:

• Türkçenin kökenleri ve gelişimi
  • Türkçenin farklı alanlardaki zenginliği (örneğin edebiyat, bilim, sanat, felsefe…)
  • Türkçenin zenginliğini yansıtan kelimeler ve kavramlar (örneğin, eş anlamlı kelimeler, zıt anlamlı kelimeler, mecaz anlamlı kelimeler, deyimler ve atasözleri…)
  • Türkçenin zenginliğini yansıtan atasözleri ve deyimler
  • Türkçenin zenginliğini yansıtan şiirler, hikayeler, romanlar
  • Türkçenin zenginliğini yansıtan geleneksel Türk sanatları (örneğin ebru, hat, tezhip, minyatür…)

Dilimizin zenginlikleri konulu bir pano çalışması yaparken dilin farklı yönlerine de odaklanabilir ve dilimizin zenginliklerini ortaya koyabilirsiniz.

MEB Dilimizin Zenginlikleri Projesi

Bakanlığımız, Eğitimin Tüm Kademelerinde “Dilimizin Zenginlikleri Projesi”ni başlatmıştır.

Millî Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin, sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere “Dilimizin Zenginlikleri Projesi”nin başlatıldığını açıkladı.

Projenin tanıtım filmini aşağıda yer alan linkten izleyebilirsiniz: